top of page

Foredrag

Pedagogikken du ikke lærte på skolen 

- 45 usminka minutter om hva som funker i praksis!

”En klasse er som en hundegård. Alle mennesker stammer fra dyreriket, og de fleste blir overrasket over hvor mange likhetstrekk man finner mellom dyr og menneskers adferd. Allikevel fokuseres det i overraskende høy grad på kommunikasjon gjennom kjeften eller pennen, selv om alle vet at kroppsspråket står for 80% av kommunikasjonen. Ser man derfor på en klasse som en hundegård vil man få en helt ny forståelse for klassens og elevenes adferd, og hvordan man så kan lede dem i ønsket retning.” – Andreas Amb, den kontroversielle vikaren som ble klasseansvarlig i to klasser i 8 måneder grunnet to utfordrende hundegårder.

Med teoretisk tyngde fra en mastergrad i ledelse og menneskers adferdspsykologi, og erfaring som lærervikar ved fire ulike ungdomsskoler over en 5 års periode, tar Andreas utgangspunkt i problemstillinger som;

Hvordan etablere et sunt og ønsket klassemiljø uavhengig av utgangspunkt?

Hvordan skape toveis respekt og tillit uten bruk av ord?

Hvordan øke elevenes læringslyst og engasjement som en motiverende flokkleder?

Hvordan utvikle hver enkelt elev sitt potensial?

Hvordan gjøre ”problembarn” om til ressursbarn?

Med energi, engasjement og en god dose humor og sarkasme byr Andreas på et relativt direkte og usminket foredrag knyttet til dagens lærerhverdag. Og som han selv sier; ”Ped-utdanning og ledelsesteori er et godt utgangspunkt, men som alle gode teorier og veldokumenterte sannheter (og uvaner) skader det aldri å ta et lite blikk på hva som faktisk funker i praksis."

Varighet: 45 - 60 minutter

Prester ditt beste når det gjelder

- fra pres(en)tasjonsangst til toppkarakter

"Det finnes ikke dårlige elever, bare feil mål og studieteknikker!" 

Jeg har alltid likt å snakke foran andre mennesker, likt å stå i spotlighten, likt å vise hva jeg kan når det virkelig gjelder. Men etter 18 år på skolebenken har jeg erfart at dette gjelder de færreste. For de fleste er slike situasjoner assosiert med redsel, angst og nervesammenbrudd. Og det er ikke så rart når man gjennom 18 år skole ikke lærer stort om hvordan man skal takle disse kroppslige reaksjonene... hvordan bli en "killer" på å presentere... hvordan takle nerver og bruke dem til noe positivt... rett og slett; hvordan prestere sitt beste når det faktisk gjelder!

Dette motivasjonsforedraget gir alle, uavhengig av utgangspunkt og målsetting, ei verktøykasse full av tips og triks som gir alle muligheten til å kunne prestere sitt beste når det faktisk gjelder. Enten det er snakk om eksamen, presentasjonsteknikk, eller andre utfordringer man står overfor i hverdagen som ungdom. Etter 18 år på skolebenken, 12 år på scenen og 5 år som lærervikar ønsker jeg nå å hjelpe ungdom til å sette seg mål og nå sitt iboende potensial uavhengig av sitt utgangspunkt. Hjelpe dem på veien til å ta spotlighten i sitt eget liv!

Dette er kanskje den viktigste timen i en elevs utdanning, med fokus på studie- og presentasjonsteknikk som møter alles utgangspunkt og mål med livet, ikke bare lesehestene. Med en herlig blanding av teori, "fun facts", humor og sarkasme møter Andreas elevene der de er, og gir dem verdifull balast på veien videre i livet.

Varighet: 45 - 60 minutter.

Tema

 

Studieteknikk

Eksamensforberedelse

Presentasjonsteknikk

Hvordan huske pensum

Motivasjon

Kroppsspråk - hvem er jeg?

Din indre stemme

Troen på deg selv

Takle nerver
Hvordan ta publikum med storm

Presentasjonspanikk

- et dårlig foredrag gjør seg ikke selv

Jeg har de siste årene hatt gleden av å bli eksponert for en rekke kjedelige, uengasjerte og dårlige foredrag. Og slike foredrag gjør seg jo ikke selv, der elementer som presentasjonspanikk, uengasjerte foredragsholdere og hyppig feilbruk av Power Point er sentrale elementer for å lykkes med et dårlig foredrag. Jeg reiser derfor nå rundt og hjelper bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner med tips og triks på hvordan man gjennom god formidlingspanikk og lav nok entusiasme sikrer seg et foredrag som gir uengasjerte tilhørere og jevnt over bortkastet tids- og ressursbruk.

PS: Dette er et foredrag basert på ironi og humor. Foredraget kan også vinkles uten ironi ved behov.

Varighet: 30 - 45 minutter

Tema

Presentasjonspanikk

Kunsten å snakke rundt grøten

Engasjement er din fiende

Kroppsspråkets overvurderte kraft

Fjern troen på deg selv

5 sikre stalltips hvordan få nerver

Hjerneteppets uante kraft

Mist publikum på 1-2-3

Workshops

Alle foredrag kan kombineres med en workshop ​for en grundigere gjennomgang. Her legger vi i tillegg opp til gruppeoppgaver med oppfølging og tilbakemeldinger, der man også kan ta utgangspunkt i deltakernes aktuelle caser og problemstillinger. I tillegg skreddersyr vi egne workshops med andre aktuelle tema. Ta kontakt, så lager vi den perfekte workshop for dere!

Varighet: 2 - 6 timer

bottom of page